AirPods Max bemutató

AirPods Max bemutató – minden, amit tudunk és amit én tudni vélek.

Az első almalogós fejhallgatóról már viszonylag régóta pletykálnak, és 2020. december 08-án nemes egyszerűséggel meg is jelent az Apple honlapján.

Nevében a végzete

Az Apple fejhallgatója se nem Pro, se nem Studio – hanem csak Max. És mit jelent az Apple palettáján az, hogy Max? Az eddigiek alapján csak azt, hogy nagy. Ennek fényében én nem várok számottevően jobb hangzást ettől a fejhallgatótól, mint az AirPods-októl.

Vezetéknélküli HiFi hangzás?

Ez az amiben nem hiszek – a kifejezés marketing értelmében nyilván látom a rációt, de talán nem fog megkövezni az audiophil közösség, ha azt állítom, hogy vezetéknélküli HiFi hangzás jelenleg nincs.

AirPods Max – a technológia

A fejhallgató – mint minden modern felsőkategóriás BT versenytársa – aktív zajszűréssel rendelkezik, de ennek hatékonyságáról csak a termék kézhezvételét követően bizonyosodhatunk meg. Emellett érdemes még a specifikációk sorából kiemelni, hogy az AirPods Pro-ból ismert H1 chip felelős az okosfunkciók szolgáltatásáért, így például a fejmozgáshoz igazított térbeli hangzásért (spatial audio with dynamic head tracking), vagy az adaptív EQ beállításáért. A reklámokban szintén kiemelték, hogy az audioélményt az ún. számítógépvezérelt hangzás (computational audio) pimpeli majd fel igazán, de azt nem tudjuk, hogy ez a gyakorlatban mit jelent. Én azt gyanítom, hogy valóban jó lesz a fejhallgató, de nem HiFi-s értelemben.

AirPods Max – van jack csatlakozó?

Nincs, de lightning van, emiatt azt kell feltételeznem, hogy átalakítóval akár vezetékes hangzást is kiszolgálhat a fejhallgató, de ezt még tesztelni kell. És ha már itt tartunk: 20 óra üzemidőt ígér, és a melltartóhoz hasonlító tokjában téliálomba merül az AirPods Max, így hihetetlen hosszú rendelkezésre állást biztosít.

AirPods Max – szállítás majd 2021. márciusban

Akármilyen hihetetlen, a megjelenést követő 20 órán belül annyi AirPods Max megrendelés érkezett meg az Apple-hez, hogy ha ma (2020. december 09.) megrendeled, akkor március második feléig várnod kell a kiszállítással.

Gabespiration™ Premium Content

#staytuned

A Patreon segítségével támogathatod a Gabespiration féle minőségi, de mégis független, magyar nyelvű tartalomgyártást.